бааги прил.

бааги (прил.)

И бааѓи време се гледаме така. Сега и попот молчи уплашено.
„Пиреј“ од Петре М. Андреевски (1983)
Бааги народ дојде.
„Небеска Тимјановна“ од Петре М. Андреевски (1988)
Втората група е бајаги поголема и е составена од екс–Македонци кои интензивно работат на интеграција у канадското општество.
„Тибам штркот“ од Зоран Спасов Sоф (2008)
Нејсе, по уводот за материјалната состојба, недвижнини и друго, политичката припадност како бајаги важна за основање на една врска, сексуалните способности - самооценети како брилијантни, ликов поминува во експлицитно прикажување на она што има по џебови, придружено со сликовито објаснување како доаѓа до купчиња евра, денари, франци, распоредени во различни џебови од мантилот и костумот.
„И ѓаволот чита пРада“ од Рада Петрушева (2013)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи