возачки прид.

возачки (прид.)

Ве молам дајте ми меѓународна возачка дозвола, зелен картон и потврда за осигурување.
„На пат со времето“ од Петре Наковски (2010)
Оди на свадби и погреби, од прва полага возачки.
„Најважната игра“ од Илина Јакимовска (2013)
Пред влезот стоеше едно такси, постара кола во зелено-бела боја, а најинтересното беше што на возачкото седиште седеше жена.
„Знаеш ли да љубиш“ од Ивана Иванова Канго (2013)