далаверџија м.

далаверџија (м.)

Уште и да организираат собирна акција за изградба на споменик на големиот далаверџија кој ќе извишува висини високо од фонтаната на попусто изгубеното време.
„Светилничар“ од Ристо Лазаров (2013)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК