жебурка ж.

жебурка (ж.)

Под очите имаше жебурки, кожата на образите му висеше.
„1984“ од Џорџ Орвел (1998)
Неговото лице, видено од долу, изгледаше грубо и истоштено, со жебурки под очите и со уморни брчки од носот до брадата.
„1984“ од Џорџ Орвел (1998)