илегала ж.

илегала (ж.)

Ако нема, Маргина/Темплум се префрлуваат на системот за вонредни околности: илегала и шапирограф. Ние играме заедничка игра.
„МАРГИНА бр. 4-5“ (1994)
Неможам Асан ќе дознае Љутви ќе дојде до Цирих ќе летаат зуби неможам таму во илегала судбина моја е Речица Мала
„Проклетници“ од Горан Јанкуловски (2012)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК