каменорезец м.

каменорезец (м.)

Истото станува и со шумарот и со ковачот и каменорезецот ...
„Љубопис“ од Анте Поповски (1980)
„Неговите каменоресци и немале многу работа!“
„Папокот на светот“ од Венко Андоновски (2000)
Еве што писмо ми напишал немирниот стрико Бојан Димански, пензионираниот каменорезец:
„Захариј и други раскази“ од Михаил Ренџов (2004)
Писмото ми го испраќаше осумдесетгодишниот пензиониран каменорезец, стрико Бојан Домански, кој често ми се јавуваше, но уште почесто исчезнуваше.
„Захариј и други раскази“ од Михаил Ренџов (2004)