набавувач м.

набавувач (м.)

Е, таа Босилка беше перачка во куплерајот, а маж ѝ Кубре беше набавувач.
„Жената на белогардеецот“ од Србо Ивановски (2001)
„Под врбата”, заедно со Гоше, постојано се врткаше и Киријаз, вработен во аптекарската мрежа на Ласте Думбаровски како набавувач на стока.
„Полицајка в кревет“ од Веле Смилевски (2012)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи