невозвратен прид.

невозвратен (прид.)

Знаеш ли во каков грев влегувам, поради љубов невозвратена, братска?
„Папокот на светот“ од Венко Андоновски (2000)
Сплотени во песната на една принцеза, која го држеше букетот во раце и мислеше на невозвратената љубов.
„Читај ми ги мислите“ од Ивана Иванова Канго (2012)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК