обари св.

обари (св.)

Ами, јас ќе зема од гуцето троа коски, тро удина, троа кожинчиња, нека се обаре, та да направиме и некоа тепција.
„Крпен Живот“ од Стале Попов (1953)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи