обвиснат прид.

обвиснат (прид.)

Лежи на плеќи дополу разоткриена, со блузата разградена, дојките обиснати кон мишките, целата запалена така што топлината што зрачи од неа веќе благо ме допира онака застанат над нејзиниот кревет.
„Балканска книга на умрените“ од Мето Јовановски (1992)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи