параноичен прид.

параноичен (прид.)

Негативни искуства: параноидна психоза која може да доведе до самоубиство.
„МАРГИНА бр. 8-9“ (1994)
Крајниот резултат е параноичен, недозреан тинејџер со низок степен на интелигенција.
„МАРГИНА бр. 26-28“ (1996)
Кој кого да сожалува во нашата родна земја која мораше да се сака и кога те убива, но заробена од самата себе поради грешниот ментален склоп на некоја глава, со невидени параноични последици за невините луѓе.
„Атеистички музеј“ од Луан Старова (1997)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК