пасменце ср.

пасменце (ср.)

Од ушите и од ноздринките ѝ се подаваше црвено пасменце волна.
„Пиреј“ од Петре М. Андреевски (1983)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК