пикадо ср.

пикадо (ср.)

Фрлањето пикадо повторно беше во полн ек, а купчето луѓе околу шанкот почна да разговара за добивките на лотарија.
„1984“ од Џорџ Орвел (1998)
Партијата пикадо, што се играше на другиот крај од просторијата, запре за триесетина секунди.
„1984“ од Џорџ Орвел (1998)
Старецот погледна замислено во таблата за пикадо.
„1984“ од Џорџ Орвел (1998)