пребогат прид.

пребогат (прид.)

Но што можел да спечали од една воденица пребогатиот бег?
„Тврдоглави“ од Славко Јаневски (1990)
Ловот на јагулите беше богат, пребогат.
„Патот на јагулите“ од Луан Старова (2000)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК