прекапе св.

прекапе (св.)

Така ги донесов. Ама рамења ми прекапаа од тежина голема.
„Парите се отепувачка“ од Ристо Крле (1938)
Како да ќе ми прекапе јачменот трчам, летам.
„Пиреј“ од Петре М. Андреевски (1983)
- Та зар ние не сме на крајот на светот! – Воздивна преморената кралица на вештерките – ете зошто се чувствувам загубено и прекапано.
„Авантурите на Дедо Мраз“ од Ристо Давчевски (1997)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи