пропржи св.

пропржи (св.)

- Пропржи троа урда. - Ама немам јајца. - Не мора јајца.
„Синовски татковци“ од Димитар Солев (2006)
Да ти ја пропржам урдата. - Не знам. Не чекај ме. Ќе каснам што ќе најдам.
„Синовски татковци“ од Димитар Солев (2006)
- Па пропржи урда со дробени перки од кромитчето.  - Ама лебот е бајат.
„Синовски татковци“ од Димитар Солев (2006)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК