прудолен прид.

прудолен (прид.)

Неговиот пат е широк и непреградлив, ми вели, и прудолен и сложен, ми вели, туку ајде пченкава подзинува, ми вели.
„Пиреј“ од Петре М. Андреевски (1983)
И лазам низ пругорно, низ прудолно, низ тумбиња, низ длапчиња.
„Пиреј“ од Петре М. Андреевски (1983)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК