стерилност ж.

стерилност (ж.)

За него монохромијата претставува стерилност, а токму поголемиот дел од современата архитектура е монохромна.
„МАРГИНА бр. 19-20“ (1995)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК