стрептомицин м.

стрептомицин (м.)

Зашто стрептомицинот тогаш беше на голема цена.
„Продавница за љубопитните“ од Мето Јовановски (2003)
Нему главна работа му беше откуп на боровинки, ама тој ти бил поврзан со некого во Црвениот крст во Битола и така тој го почна бизнисот со стрептомицинот.
„Продавница за љубопитните“ од Мето Јовановски (2003)
Јас во ограбувањето на вагоните не бев замешан, а за стрептомицинот тие ни на сон не можеа да се сетат.
„Продавница за љубопитните“ од Мето Јовановски (2003)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК