треслив прид.

треслив (прид.)

Како пијан човек, со матен поглед, со слаби нозе, со тресливи раце.
„Големата вода“ од Живко Чинго (1984)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК