шаечки прид.

шаечки (прид.)

Имаше некаков див, лаечки ритам, кој не можеше сосем да се нарече музика; повеќе наликуваше на тропање на тапан.
„1984“ од Џорџ Орвел (1998)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи