шмеќарува несв.

шмеќарува (несв.)

Ракија од Атанас Бамбо, рече, не пијам. Многу шмеќари при варењето.
„Бунар“ од Димитар Башевски (2001)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК