ѕвездест прид.

ѕвездест (прид.)

Заплака облакот. Ги истури солзите кои паѓајќи, се претвораа со бели ѕвездести снегулки.
„Авантурите на Дедо Мраз“ од Ристо Давчевски (1997)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи