јабанец м.

јабанец (м.)

И кога сите минеа покрај врбата стушена - делии се запираа незнаен брат си викаа: „Ја стани, море јабанец на оро со самовили!
„Бели мугри“ од Кочо Рацин (1939)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи