јаболчица ж.

јаболчица (ж.)

Неговите јаболчици на образите сега се истакнуваа како глуждови.
„Невестата на доселеникот“ од Стојан Христов (2010)
Внимателно ги собрав прстите напред и тие, со јаболчниците на предниот дел, формираа петтолисна детелина распослана на местото каде што започнуваше устинката со розова боја.
„Полицајка в кревет“ од Веле Смилевски (2012)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи