• еден (бр.) око (имн.)
  • две (бр.) око (имн.)
  • четири (бр.) око (имн.)
  • обете (бр.) око (имн.)
  • осум (бр.) око (имн.)
  • стотина (бр.) око (имн.)
  • единаесет (бр.) око (имн.)
  • сто (бр.) око (имн.)
  • четиристотини (бр.) око (имн.)
  • шест (бр.) око (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК