• влече (гл.) го (зам.)
  • влече (гл.) ги (зам.)
  • влече (гл.) некој (зам.)
  • влече (гл.) нечиј (зам.)
  • влече (гл.) се (зам.)
  • влече (гл.) таков (зам.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК