• гори (гл.) во (предл.)
  • гори (гл.) од (предл.)
  • гори (гл.) со (предл.)
  • гори (гл.) под (предл.)
  • гори (гл.) за (предл.)
  • гори (гл.) на (предл.)
  • гори (гл.) зад (предл.)
  • гори (гл.) меѓу (предл.)
  • гори (гл.) низ (предл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК