• гори (гл.) жив (прид.)
 • гори (гл.) силен (прид.)
 • гори (гл.) цел (прид.)
 • гори (гл.) газиен (прид.)
 • гори (гл.) голем (прид.)
 • гори (гл.) дрвен (прид.)
 • гори (гл.) кревок (прид.)
 • гори (гл.) летен (прид.)
 • гори (гл.) мал (прид.)
 • гори (гл.) мртов (прид.)
 • гори (гл.) сам (прид.)
 • гори (гл.) стар (прид.)
 • гори (гл.) столетен (прид.)
 • гори (гл.) трошлив (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК