• земе (гл.) два (бр.)
 • земе (гл.) три (бр.)
 • земе (гл.) еден (бр.)
 • земе (гл.) осум (бр.)
 • земе (гл.) петстотини (бр.)
 • земе (гл.) втор (бр.)
 • земе (гл.) дваесетина (бр.)
 • земе (гл.) дванаесет (бр.)
 • земе (гл.) двајца (бр.)
 • земе (гл.) две (бр.)
 • земе (гл.) две-три (бр.)
 • земе (гл.) десет (бр.)
 • земе (гл.) пет (бр.)
 • земе (гл.) седум-осум (бр.)
 • земе (гл.) стотина (бр.)
 • земе (гл.) триесет (бр.)
 • земе (гл.) триста (бр.)
 • земе (гл.) тројца (бр.)
 • земе (гл.) четири (бр.)
 • земе (гл.) шест (бр.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК