• земе (гл.) бил (гл.)
 • земе (гл.) вели (гл.)
 • земе (гл.) запали (гл.)
 • земе (гл.) изнаспие (гл.)
 • земе (гл.) касне (гл.)
 • земе (гл.) напие (гл.)
 • земе (гл.) напише (гл.)
 • земе (гл.) омези (гл.)
 • земе (гл.) прави (гл.)
 • земе (гл.) пропадне (гл.)
 • земе (гл.) фати (гл.)
 • земе (гл.) чепка (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК