• земе (гл.) да (сврз.)
 • земе (гл.) и (сврз.)
 • земе (гл.) или (сврз.)
 • земе (гл.) зашто (сврз.)
 • земе (гл.) ако (сврз.)
 • земе (гл.) ами (сврз.)
 • земе (гл.) дека (сврз.)
 • земе (гл.) дури (сврз.)
 • земе (гл.) за (сврз.)
 • земе (гл.) ниту (сврз.)
 • земе (гл.) но (сврз.)
 • земе (гл.) па (сврз.)
 • земе (гл.) штом (сврз.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК