• земе (гл.) и (чест.)
  • земе (гл.) ќе (чест.)
  • земе (гл.) не (чест.)
  • земе (гл.) де (чест.)
  • земе (гл.) нека (чест.)
  • земе (гл.) ни (чест.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК