• игра (гл.) со (предл.)
 • игра (гл.) во (предл.)
 • игра (гл.) на (предл.)
 • игра (гл.) по (предл.)
 • игра (гл.) од (предл.)
 • игра (гл.) до (предл.)
 • игра (гл.) за (предл.)
 • игра (гл.) под (предл.)
 • игра (гл.) пред (предл.)
 • игра (гл.) без (предл.)
 • игра (гл.) околу (предл.)
 • игра (гл.) в (предл.)
 • игра (гл.) врз (предл.)
 • игра (гл.) како (предл.)
 • игра (гл.) над (предл.)
 • игра (гл.) низ (предл.)
 • игра (гл.) покрај (предл.)
 • игра (гл.) според (предл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК