• извлече (гл.) некој (зам.)
  • извлече (гл.) јас (зам.)
  • извлече (гл.) го (зам.)
  • извлече (гл.) каков (зам.)
  • извлече (гл.) него (зам.)
  • извлече (гл.) некаков (зам.)
  • извлече (гл.) оние (зам.)
  • извлече (гл.) сет (зам.)
  • извлече (гл.) тоа (зам.)
  • извлече (гл.) тој (зам.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК