• лази (гл.) се (зам.)
  • лази (гл.) некој (зам.)
  • лази (гл.) него (зам.)
  • лази (гл.) нив (зам.)
  • лази (гл.) оваа (зам.)
  • лази (гл.) сите (зам.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК