• лази (гл.) мравка (имн.)
  • лази (гл.) буба (имн.)
  • лази (гл.) бубачка (имн.)
  • лази (гл.) ветриште (имн.)
  • лази (гл.) змија (имн.)
  • лази (гл.) морници (имн.)
  • лази (гл.) мува (имн.)
  • лази (гл.) никаквец (имн.)
  • лази (гл.) поглед (имн.)
  • лази (гл.) спомен (имн.)
  • лази (гл.) црв (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК