• лази (гл.) по (предл.)
 • лази (гл.) кон (предл.)
 • лази (гл.) низ (предл.)
 • лази (гл.) со (предл.)
 • лази (гл.) на (предл.)
 • лази (гл.) од (предл.)
 • лази (гл.) преку (предл.)
 • лази (гл.) без (предл.)
 • лази (гл.) во (предл.)
 • лази (гл.) до (предл.)
 • лази (гл.) за (предл.)
 • лази (гл.) крај (предл.)
 • лази (гл.) покрај (предл.)
 • лази (гл.) поради (предл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК