• лази (гл.) влажен (прид.)
  • лази (гл.) мариовски (прид.)
  • лази (гл.) мој (прид.)
  • лази (гл.) незабележлив (прид.)
  • лази (гл.) пролетен (прид.)
  • лази (гл.) студен (прид.)
  • лази (гл.) танок (прид.)
  • лази (гл.) утрински (прид.)
  • лази (гл.) чуден (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК