• лази (гл.) безброј (прил.)
  • лази (гл.) вешт (прил.)
  • лази (гл.) еден (прил.)
  • лази (гл.) едночудо (прил.)
  • лази (гл.) ко (прил.)
  • лази (гл.) надолу (прил.)
  • лази (гл.) напред (прил.)
  • лази (гл.) несигурен (прил.)
  • лази (гл.) околу (прил.)
  • лази (гл.) пак (прил.)
  • лази (гл.) повеќе (прил.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК