• наведне (гл.) се (зам.)
  • наведне (гл.) ја (зам.)
  • наведне (гл.) ги (зам.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК