• наведне (гл.) над (предл.)
  • наведне (гл.) кон (предл.)
  • наведне (гл.) врз (предл.)
  • наведне (гл.) крај (предл.)
  • наведне (гл.) во (предл.)
  • наведне (гл.) до (предл.)
  • наведне (гл.) зад (предл.)
  • наведне (гл.) накај (предл.)
  • наведне (гл.) од (предл.)
  • наведне (гл.) со (предл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК