• наведне (гл.) напред (прил.)
  • наведне (гл.) еднаш (прил.)
  • наведне (гл.) малку (прил.)
  • наведне (гл.) надолу (прил.)
  • наведне (гл.) нанапред (прил.)
  • наведне (гл.) ниско (прил.)
  • наведне (гл.) повторно (прил.)
  • наведне (гл.) прудолу (прил.)
  • наведне (гл.) толку (прил.)
  • наведне (гл.) уште (прил.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК