• ослободи (гл.) дамна (прил.)
  • ослободи (гл.) еднаш (прил.)
  • ослободи (гл.) засекогаш (прил.)
  • ослободи (гл.) малку (прил.)
  • ослободи (гл.) навреме (прил.)
  • ослободи (гл.) повеќе (прил.)
  • ослободи (гл.) полека (прил.)
  • ослободи (гл.) толку (прил.)
  • ослободи (гл.) уште (прил.)
  • ослободи (гл.) целосно (прил.)
  • ослободи (гл.) човечко (прил.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК