• ослободи (гл.) и (сврз.)
  • ослободи (гл.) или (сврз.)
  • ослободи (гл.) ама (сврз.)
  • ослободи (гл.) да (сврз.)
  • ослободи (гл.) дека (сврз.)
  • ослободи (гл.) како (сврз.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК