• откине (гл.) десен (прид.)
  • откине (гл.) длабок (прид.)
  • откине (гл.) долг (прид.)
  • откине (гл.) квадратен (прид.)
  • откине (гл.) најголем (прид.)
  • откине (гл.) упропастен (прид.)
  • откине (гл.) јадар (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК