• пасе (гл.) туѓ (прид.)
  • пасе (гл.) белорун (прид.)
  • пасе (гл.) горчлив (прид.)
  • пасе (гл.) летен (прид.)
  • пасе (гл.) наш (прид.)
  • пасе (гл.) нивен (прид.)
  • пасе (гл.) сам (прид.)
  • пасе (гл.) сортен (прид.)
  • пасе (гл.) црн (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК