• пасе (гл.) заедно (прил.)
  • пасе (гл.) мирно (прил.)
  • пасе (гл.) надвор (прил.)
  • пасе (гл.) неколку (прил.)
  • пасе (гл.) ноќе (прил.)
  • пасе (гл.) однатре (прил.)
  • пасе (гл.) онаму (прил.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК