• помине (гл.) три (бр.)
 • помине (гл.) шест (бр.)
 • помине (гл.) двајца (бр.)
 • помине (гл.) два-три (бр.)
 • помине (гл.) осум (бр.)
 • помине (гл.) пет (бр.)
 • помине (гл.) прв (бр.)
 • помине (гл.) четири (бр.)
 • помине (гл.) два (бр.)
 • помине (гл.) дваесет (бр.)
 • помине (гл.) дваесетина (бр.)
 • помине (гл.) девет (бр.)
 • помине (гл.) петнаесетина (бр.)
 • помине (гл.) триесет (бр.)
 • помине (гл.) четириесет (бр.)
 • помине (гл.) шеснаесет (бр.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК