• помине (гл.) гледа (гл.)
  • помине (гл.) држи (гл.)
  • помине (гл.) живее (гл.)
  • помине (гл.) лепи (гл.)
  • помине (гл.) нема (гл.)
  • помине (гл.) остане (гл.)
  • помине (гл.) предводи (гл.)
  • помине (гл.) седи (гл.)
  • помине (гл.) сее (гл.)
  • помине (гл.) следи (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК